dissabte, 9 de març del 2013

Tic tac, tic tac... Primeres hores a Palestina


L'expectació és màxima a l'expedició, un cop sortim de Jerusalem veiem l'imponent mur que separa Israel i els territoris ocupats de Palestina.


Per sumar ingredients a les nostres emocions, avui és dijous pel que demà serà dia festiu  a Israel pel que tots aquells palestins que treballen durant la setmana a Jerusalem tornen a casa pel cap de setmana.

De bon inici doncs, impressiona. Desenes d'àrabs s'amonteguen al check point israelí amb el que preveiem uns minuts intensos, previsió que afortunadament s'esvaeix. No hi ha ningú al control amb el que la gent passa com si res, tot i això el contrast entre un i altre costat del mur és senzillament apostoflant: D'un pais relativament modern i proper a Occident, ens trobem amb un carrer plé a vessar d'homes venent fruites i verdures, música alta arreu i un caos circulatori important. Benvinguts al món àrab, on aixó si, a diferència d'Israel, la gent somriu.

Un cop sopat Hummus i Falafel en les nostres primeres hores a Betlehem, prenem cafè a la plaça del poble parlant amb un representant de l'Autoritat Palestina. Detingut durant tres anys en la Segona Intifada, amb els seus tres germans actualment en presons israelites. Seguiremos contando..

Víctor Núñez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada